De vereniging


De Agrarische Natuur Vereniging (ANV) het Binnenveld bestaat sinds 2011. Het bestuur en de leden zijn agrariërs en in- en omwonenden van het Binnenveld. Voor het behoud van het Binnenveld als agrarisch natuurlandschap is het van belang dit prachtige gebied meer zichtbaar te maken als één geheel. Dit wil ANV Het Binnenveld bereiken door:

  • promotie van het gebied met de campagne Ons Binnenveld
  • verbinden van agrariërs, in- en omwonenden, bedrijven en (natuur)organisaties
  • fungeren als aanspreekpunt en sparringpartners voor overheden, burgers en (natuur)organisaties

ONS BINNENVELD

Het Binnenveld is een uniek gebied tussen de vier gemeentes Wageningen, Ede, Veenendaal, Rhenen. De grens van de provincie Utrecht met de provincie Gelderland loopt dwars door het Binnenveld, grotendeels langs het Valleikanaal De Grift. Hierlangs liggen fraaie natuurgebieden, zoals de Binnenveldse Hooilanden. Daaromheen kenmerkt het Binnenveld zich door agrarisch landschap met diverse natuurlijke landschapselementen, zoals houtwallen, kruidenrijke akkerranden en singels. Ook het dorp Achterberg en de buurtschappen Nergena, de Kraats, de Kade en Laareind bevinden zich in het gebied. Diverse klompenpaden en fietsroutes doorkruizen het gebied.

plattegrond binnenveld

het bestuur

Voorzitter: Floor de Kanter 
Secretaris: Christ Elsten
Penningmeester: Leen Stam
Bestuurslid: Elsje Oosterkamp
Bestuurslid: Gerard van Laar

Coördinator Dirk-Jan Bleijerveld is aanspreekpunt voor de contracten in het kader van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer en andere ontwikkelingen in het Binnenveld op het gebied van landbouw, natuur, landschap en recreatie.

werkgroepen

Het bestuur wordt ondersteund door werkgroepen. Hierin zitten agrariërs en burgers die als vrijwilliger een taak of project van de vereniging aanpakken. Een voorbeeld hiervan zijn de Weidevogelgroepen.